23948sdkhjf

Farve- og lakfabrik på nye hænder

Iso Paint Nordic tager strategisk skridt ud i verden med opkøb af ny fabrik Burcharths Farve- og Lakfabrik.
Iso Paint Nordic har overtaget bygninger og produktionsanlæg fra det tidligere Burcharths Farve- og Lakfabrik i Kolding. Iso Paint har så stor succes på nye vækstmarkeder i blandt andet Kina og Mellemøsten, at der er brug for mere produktionskapacitet. Det får man nu med overtagelsen af 4.000 kvadratmeter bygninger samt et komplet produktionsudstyr og ti nøglemedarbejdere.

Den nuværende fabrik i Lunderskov på 3600 kvadratmeter vil dermed blive aflastet, så man her kan fokusere endnu mere på rationel produktion af tag- og facademalinger, blandt andet ved brug af robotter i produktionen. Udviklingslaboratoriet i Kolding vil samtidig blive udvidet, så der fremover vil være seks ansatte, og håbet er, at eksisterende og nye kunder til industrimaling vil fortsætte. Produktionen i Kolding vil om kort tid være i fuld gang igen for at understøtte Iso Paints udvikling på vækstmarkeder i udlandet.

- Eksport tegner sig lige nu for omkring 65 procent af vores omsætning, men det kommer nærmere op på 85 procent i fremtiden. Det er eksporten, vi satser på, og vi har sat flere salgskræfter ind på en række spændende nye vækstmarkeder, blandt andet i Kina og Mellemøsten, siger indehaver og direktør Nina Kjærgaard Reinert.

I Kina er blandt andet virksomhedens nye woodcare produktserie til trægulve og træprodukter, der hitter.

- Det har været lidt overraskende, men vi har fået virkelig god gang i den, og Kina fylder allerede 20 procent af salget i vores woodcare-serie. Der er en stor industri for trægulve i Nordkina, men produkterne eksporteres tilbage til Europa, så derfor stiller kunderne store krav til kvalitet og miljønormer i overfladebehandlingen. Det kommer os til gode, for så har vi en chance for at konkurrere på de rigtige parametre, siger Nina Reinert.

Iso Paint Nordic har ikke færdiggjort sit 2013-regnskab endnu, men driftsresultatet bliver på ca. 15 mio. kr. Virksomheden beskæftiger 20-30 medarbejdere i hovedsædet i Lunderskov ved Kolding – alt afhængig af sæsonen – og nu ti medarbejdere i Kolding.

Den nye fabrik i Kolding bliver et søsterselskab til Iso Paint Nordic under navnet Iso Coat A/S og bliver hjemsted for produktion af blandt andet Woodcare-serien samt industriel maling til overfladebehandlinger. I Lunderskov bliver produktionen fokuseret på energirigtig tag- og facademaling samt specielle imprægneringsvæsker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094