23948sdkhjf

KAKD åbner dørene før Milano-messen

Kunstakademiets Arkitektskole og Designskole er i fuld gang med forberedelserne til den store Milano-messe i april og inviterer i den forbindelse branchen inden for til ’open studio’.
Som en hyldest til 100-års jubilarerne Børge Mogensen og Hans Wegner vil de danske arkitekt- og designskoler udstille genfortolkninger af møbelklassikere fra de to mestre under den kommende Salone Internazionale del Mobile, der afholdes i dagene 8.-13. april.

Som optakt vil Kunstakademiets Arkitektskole og Designskole (KAKD) invitere branchen indenfor til et kig ned i ’maskinrummet’ i udviklingen af nye møbelprototyper.

Den fælles promovering af de danske talenter og studerende sker under navnet ’Danish’, mens temaet for KAKD’s projektet er ' Morfologi – Pind og Polster ', hvor pindestolen kombineres med polstringsteknik.

- De studerende har studeret forskellige pindestolstyper gennem analyse, brug og opmåling for efterfølgende at hente inspiration og detaljer derfra og samle dem til en nyskabende meningsfuld helhed, præcis som man ser det i mange af Mogensens og Wegners værker. Projektet har lagt vægt på at give nutidige eksperimenterende bud på stole, som vil udfordre opfattelsen af form, funktion, produktionsmuligheder og materialebrug, bæredygtighedsprincipper og forbrugsmønstre, oplyser KAKD.

Kunstakademiets Arkitektskole og Designskole har i en årrække hver især været stærkt repræsenteret på møbelmessen i Milano. I år sker det i et samlet tiltag, som en generalprøve på det nye Institut for Bygningskunst og Design, der går i luften ved studiestart september 2014.

Studerende fra Arkitektskolens studieafdeling for arkitektur, design og industriel form og studerende fra Designskolens speciale Møbel- og Rumdesign udstiller sammen deres møbeleksperimenter fra et intenst projektforløb på KADK.

Projektet er støttet af Henny & Johan Richters Fond, Kvadrat og Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning.

Open Studio på KADK finder sted den 13. marts klokken 15.30-17.00 i Auditorium D3. Tilmelding til Mathilde Aggebo, magg@kadk.dk

Kilde: www.dkds.dk

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078