23948sdkhjf

Carl Hansen-direktør: Vi skal værne om håndværket

Det er først og fremmest de ansattes høje faglige ekspertise, der får Carl Hansen & Søn til at investere yderligere i produktion på dansk grund.
Carl Hansen & Søn er vokset betydeligt i omsætning og indtjening under krisen, og med købet af en tidligere vinduesfabrik i Gelsted på Fyn, satte direktør Knud Erik Hansen i sidste måned en tyk streg under, at Carl Hansen & Søn også i fremtiden vil være en dansk produktionsvirksomhed.

- Vi skal værne om håndværket, for det er det, der er så utroligt vigtigt, for at vi kan komme videre, siger direktøren i et interview med Berlingske Tidende.

Mange af fabrikkens godt 140 medarbejdere har været ansat i 20-25 år, og selvom en stor del af produktionen i dag foregår ved hjælp af moderne maskiner, er det altafgørende for kvaliteten, at møblerne produceres af de mennesker, som har et indgående kendskab til håndværket. Derfor bliver det aldrig aktuelt for Carl Hansen & Søn at flytte produktionen til fx Kina.

- Det er stort set umuligt at lære dem håndværket. Du vil skulle sidde over dem hele tiden, og du har et enormt spild. Du har mange fejlproduktioner, de bruger det forkerte træ, og farverne bliver ikke sat ordentligt sammen. Træet varierer jo i farve, så du skal sørge for, at træet i bordet eller stolen har samme nuancer, siger Knud Erik Hansen, der samtidig har den holdning, at et danskdesignet produkt også skal laves i Danmark.

I interviewet giver Carl Hansen-direktøren endvidere udtryk for, at han stiler efter at nå en omsætning på 1 milliard kroner inden for de næste 10 år. Det er ikke mindst markederne i Asien, der rummer et stort potentiale for vækst.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08