23948sdkhjf

Hans Sandgren Jakobsen designer for European House of Beds

Resultatet af et nyt spændende samarbejde, der også involverer Linak, præsenteres på Stockholm-messen i næste uge.
European House of Beds er vokset støt siden etableringen i 2008, og senest er 2013 blevet afsluttet med et positivt, og yderst tilfredsstillende, facit.

Øget optimisme i Skandinavien, og ikke mindst nye muligheder i markedet, er hovedårsagen til, at den danske sengeproducent nu satser på nye produkter. I forbindelse med næste uges Stockholm Furniture & Light Fair præsenterer European House of Beds produktserien Lifestyle, der er resultat af et innovativt samarbejde med designeren Hans Sandgren Jakobsen og aktuatorproducenten Linak.

Med den nye serie, hvor den første model er døbt LifestyleOne, forventer direktør Kim Rasmussen, at European House of Beds vil kunne tage konkurrencen op med etablerede sengebrands i medium-segmentet.

- Derfor er den her seng også noget helt specielt for os, da den lader os rykke op i et andet segment end det, vi normalt befinder os i. Dette er også grunden til, at vi har valgt at lancere den under et helt nyt brand-navn, Lifestyle. Flere produkter står klar, og det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer for os i et bredere marked, siger Kim Rasmussen.

En samlet enhed
Da Hans Sandgren Jakobsen i foråret 2013 blev kontaktet med tilbuddet om at designe en seng, som kunne medbringes af Linak på dette års Stockholm Furniture Fair, var han straks klar over, hvad han skulle arbejde hen imod – at skabe en dobbeltseng, der fremstår som ét samlet møbel. Det mål mener designeren, at han har nået:

- Tendensen på sengemarkedet i dag er, at vi sætter to enkeltsenge sammen, og så udgør det en dobbeltseng, og så kan man i teorien bare skilles og gå hver til sit. Det kan du ikke med LifestyleOne. Her er det virkelig lykkedes os at gøre sengen til ét møbel med en svævende ramme, hvilket gør, at den fremstår meget mere som en samlet enhed, forklarer han.

Hertil kommer funktioner som justerbare komfortzoner, memory positions-indstilling, fjernbetjente sengelamper samt trådløs opladning af smartphones og tablets direkte på natbordet. Den lange ønskeseddel fra producenten har været en stor udfordring for Hans Sandgren, men han mener selv, at det er lykkedes at få funktion og design til at mødes:

- Det er altid en afbalancering af få designet passet ind til funktionerne, men jeg synes, at det færdige produkt svarer til det, jeg har drømt om. Vi har skabt en ramme, der flyver, og alt det tekniske er væk. Som designer drømmer man altid om, at mange synes, at det er en god idé, man har fået, og jeg glæder mig til at se, hvordan sengen bliver modtaget på Stockholm Furniture Fair i februar, siger han.

Sengen bliver præsenteret i en prototype på Linaks stand i Stockholm (A33:36), hvor både Hans Sandgren Jakobsen samt Kim Rasmussen og Jette Algreen fra European House of Beds vil være til stede onsdag og torsdag for at besvare eventuelle spørgsmål.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109