23948sdkhjf

Hornslet Møbelfabrik konkurs

Hornslet Møbelfabrik er erklæret konkurs ved Skifteretten i Randers.
Det skriver børsen i dag.

Møbelfabrikkens hovedaktivitet har været produktion af højtalerkabinetter i høj kvalitet, hvor produktionen blandt andet er foregået med selskabets eget patenterede Hornflex-teknologi. Produkterne er primært blevet solgt i England, USA, Norge, Tyskland og Danmark.

Herudover har Hornslet frem til konkursen leveret underleverandørarbejde indenfor buede finerplader samt øvrige projektopgaver.

Egenkapital halveret
I 2012 kom virksomheden ud med et resultat, der var væsentligt dårligere end ventet. For 2012 realiserede Hornslet et underskud før skat på 2,5 millioner kroner mod et beskedent overskud på 111.000 kroner året før. Bruttofortjenesten faldt i samme periode fra 12,3 millioner kroner til 8,6 millioner kroner. I perioden reduceredes egenkapitalen ligeledes, fra 3,6 millioner kroner i 2011 til nu godt en million kroner.

Møbelfabrikken tabte således mere end halvdelen af sin selskabskapital og ledelsen ville derfor forsøge en reetablering gennem en kapitalnedsættelse på den ordinære generalforsamling. Det er noteret i ledelsesberetningen for det senest offentliggjorte regnskab.

Gæld i grunde og bygninger
I beretningen påpeges det desuden, at selskabets likviditet har været stram som følge af kortfristet finansiering af grunde og bygninger. Det var derfor ledelsens håb, at øget aktivitet skulle forbedre likviditeten i sidste kvartal i 2013. Det skulle kunne lade sig gøre, fordi de ansvarlige långivere havde garanteret rentefrihed for helåret, forklarer ledelsen.

Derudover havde virksomheden i 2012 igangsat en række rationaliseringer, omstruktureringer og likviditetsstyringsredskaber, som ledelsen ventede fuld effekt af i år. Med udgangen af 2012 var ledelsen således optimistiske og ventede en positiv drift i 2013.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078