23948sdkhjf

Yderligere frasalg på vej hos DLH

Bestyrelsen har besluttet, at selskabet skal afsøge mulighederne for frasalg af sine forretningsområder.
- Det er en rigtig svær beslutning. Virksomheden har stolte traditioner, men vores vurdering er, at de enkelte forretningsenheder vil få bedre muligheder for at udvikle sig i andet ejerskab.

Det siger bestyrelsesformand Kurt Anker Nielsen i forbindelse med, at DLH-koncernens bestyrelse har besluttet at afsøge mulighederne for frasalg af de enkelte forretningsområder.

DLH har siden 2009 foretaget en række omstruktureringer med frasalg og afvikling, og koncernen består i dag af tre regionale europæiske forretningsenheder, der varetager salg til detailhandlen og industrien samt forretningsenheden Global Sales, der sælger direkte til kunder, især i Kina og Vietnam, uden selv at være lagerførende.

Indkalder til ekstraordinær generalforsamling
De enkelte enheder har på nuværende tidspunkt ikke en tilstrækkelig størrelse til samlet at kunne dække koncernens fællesomkostninger. Og med udsigten til fortsat udfordrende markedsbetingelser valgte DLH’s bestyrelse og direktion tidligere på året at gennemføre en grundig analyse af selskabets fremtidige muligheder.

Dette er sket i samarbejde med eksterne rådgivere, og i forbindelse med analysen har potentielle købere udvist interesse for udvalgte aktiver, dog kun på et sonderende niveau.

Konklusionen er, at aktionærernes og medarbejdernes interesser bedst varetages ved et frasalg af koncernens selskaber og aktiviteter. Bestyrelsen vil derfor indkalde til en ekstraordinær generalforsamling i januar 2014 med det formål at søge aktionærernes opbakning til den ny strategiske retning for koncernen.

Direktør: Kun få medarbejdere berøres
Administrerende direktør Kent Arentoft understreger, at ledelsen selv har været med til at initiere processen og bakker fuldt ud op om beslutningen:

- Det er en lidt speciel situation at gøre sig selv overflødig, men heldigvis er det kun få medarbejdere ud over ledelsen, som bliver berørt. Det er den bedste måde, vi kan varetage vores aktionærers og medarbejderes interesser på, siger han.

Mens koncernen forfølger sin nye strategiske retning, vil DLH fortsat udvikle og optimere sine forretningsenheder med henblik på at skabe størst mulig værdi for aktionærerne. Bestyrelsen har indgået fastholdelsesaftaler med direktion og ledende medarbejdere, således at organisationen fortsat er fuldt funktionsdygtig.
Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109