23948sdkhjf

Stol i affaldstræ vinder designpris

Anne Halskov vandt onsdag magasinet Mad & Boligs designpris og er allerede i dialog med Fredericia Furniture om at sætte stolen ”Not my chair” i produktion.
Efter en ugelang afstemning blandt læserne kårede Mad & Bolig Anne Halskovs ”Not my chair” blandt 52 værker i bæredygtigt træ. Den nyindstiftede pris blev overrakt onsdag som led i FSC Design Award 2013, der fandt sted i Aller Huset i København.

Stolen er en nyfortolkning af designer Niels Jørgen Haugesens populære pindestol ”X-line”, og ifølge Anne Halskov har det været væsentligt at tænke bæredygtighed ind fra start.

- Stolen er lavet ud af overskudsrester af egetræsplanker til gulve. Der er stort set altid et enormt spild herfra. Derfor er det nærliggende at benytte disse ressourcer til eksempelvis bæredygtigt design, som alle kan få glæde af, siger hun.

27-årige Anne Halskov studerer til daglig på Kolding Designskole. Flere vil sikkert kende hende fra TV2-programmet ”Nybyggerne”, hvor hun sammen med sin mand Simon dyster mod tre andre par om at færdigbygge og indrette hver sit typehus så spændende og kreativt som muligt.

Producent viser interesse
Anne Halskov har allerede været i dialog med Fredericia Furniture omkring en mulig produktion af stolen, som af eksperter vurderes som klassisk tidsløst dansk design. Ifølge chefredaktør på Mad & Bolig, Charlotte Riparbelli, har stolen imidlertid også en vis originalitet over sig.

- Stort tillykke til Anne Halskov, som har vovet sig ud i noget af det allersværeste, nemlig at designe en stol. Stolen udmærker sig ved at besidde en særlig fræk, nordisk lethed. Det stringente formsprog udfordrer med sine overraskende linjer øjet. Stolen er i sig selv en lille skulptur, man får lyst til at studere nærmere, siger Charlotte Riparbelli.

Det er første gang, Mad & Bolig uddeler sin designpris. Formålet har været, at udfordre Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design lavet i materialet træ.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093