23948sdkhjf

Montana stopper engelsk kopifirma

Møbelproducenten har fået rettens ord for, at et firma i England overtrådte dansk lovgivning ved at sælge kopier af Montanas reoler.
Firmaet Uplica er blevet dømt til at acceptere, at salg og markedsføring af kopier af Montanas reolmoduler fra England er en overtrædelse af dansk lovgivning. Uplica har allerede lukket ned for sin hjemmeside og sælger ikke længere Montana-kopier. Det skriver Montana i en pressemeddelelse.

- Allerede da sagen var fremme i medierne i sommeren 2012, var jeg overbevist om, at det var en klokkeklar overtrædelse af loven. Det har retten nu bekræftet, siger Montanas direktør, Joakim Lassen og tilføjer.

- Uplica nåede ikke at genere os voldsomt, men det er klart, at det er et irritationsmoment, når nogen begynder at sælge kopier af vores produkter, og det er noget, der kan forvirre vores kunder.

Udeblivelsesdom
Montana skriver i pressemeddelelse, at der er tale om en såkaldt udeblivelsesdom afsagt af Sø- og Handelsretten den 28. oktober 2013.

Uplica var i først omgang repræsenteret af en dansk advokat, og parterne udvekslede proces-skrifter. På et tidspunkt trak Uplicas advokat sig imidlertid fra sagen, og Uplica svarede ikke længere på breve fra Montanas advokat eller fra retten. Samtidig nedlagde Uplica sin hjemmeside.

Ifølge pressemeddelelsen så lagde Sø- og Handelsretten i sin dom vægt på, at sagsøgerens påstande findes begrundet i sagsfremstillingen.

Retten henviste også til praksis fra EU-Domstolen, som viser, at sager om salg af kopimøbler fra England til danske kunder kan anlægges ved domstole i Danmark, skriver Montana i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Kopimøbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11