23948sdkhjf

Gabriel overgår forventningerne

Tekstilproducenten har taget markedsandele på trods af den økonomiske afmatning.
Gabriel har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2012/2013. Det viser fremgang inden for alle områder. Det globale marked for erhvervsmøbler, der er Gabriels hovedmarked, er ellers fortsat ramt af økonomisk afmatning, men den nordjyske virksomhed har gennem konstant innovation og en markant position hos de største møbelproducenter i verden formået at øge sine markedsandele.

Koncernens samlede omsætning er steget til 264,9 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 7 procent. Resultat før skat blev 22,5 mio. kr. mod 22,3 mio. kr. året før. Begge resultater betegner CEO Anders Hedegaard Petersen fra Gabriel som tilfredsstillende i et udfordrende marked:

- Vi har fokus på vækstfremmende initiativer og er tilfredse med at se de kortsigtede resultater med en vækst på 7 procent i et faldende marked. Vi har i perioden øget vores salgsorganisation betydeligt og har investeret 3 procent af vores omsætning i produktudvikling. Det gør vi for at sikre den langsigtede vækst, og det er på den baggrund tilfredsstillende, at vi realiserer et resultat før skat på 22,5 mio. kr. pointerer han og fortsætter:

- Alene de seneste 12 måneder har vi lanceret 10 nye produktlinjer og ansat flere salgsfolk i USA, Kina og Europa.

Global vækst
Mere end 90 procent af Gabriels omsætning ligger uden for Danmark, og langt størstedelen af virksomhedens eksport går til ca. 50 globale storkunder.

- Det er interessant, at vi har stor vækst hos kunder i Sydeuropa, der jo ellers fortsat er ramt af gældskrise og afmatning. Det skyldes, at vores kunder er globale og dermed ikke er afhængige af hjemmemarkedets udvikling. Derfor giver det ikke mening at tale om geografi, når det handler om vores top 50 kunder, forklarer Anders Hedegaard Petersen videre.

Gabriel ser på trods af et fortsat vigende globalt marked for erhvervsmøbler positivt på fremtiden. Aalborg-virksomheden har som et strategisk skridt øget sine personaleomkostninger med 17 procent, og det er fortrinsvis på salgs- og udviklingssiden, at organisationen er blevet styrket.

Udvider og ansætter
Det gælder blandt andet i Tyskland, hvor Gabriel netop har åbnet Gabriel GmbH i Bingen ved Frankfurt. Virksomheden har store forventninger til at være repræsenteret med eget kontor og repræsentation i det sydtyske – tæt på de vigtigste centraleuropæiske kunder. Hertil kommer etableringen af produktionsenheden FurnMaster UAB i Litauen, hvor de 40 medarbejdere bidrager til fremtidig vækst indenfor området sy og polstring.

Medarbejderstaben er også blevet styrket i hovedsædet i Aalborg, hvor blandt andet koncernens udviklingsafdeling er placeret. Netop udviklingsafdelingen er den næststørste aftager af de nye medarbejdere:

- Vi har bygget selskabet op til vækst og har en skalerbar forretning. Vores forventning er fortsat en organisk vækst i omsætningen, også i 2013/2014, på mellem 5procent og 10 procent samt en tilsvarende stigning i det primære resultat, siger Anders Hedegaard Petersen og fortsætter:

- Vi ser ingen tegn på forbedringer i konjunkturerne inden for vores branche, og vi er bevidste om, at vi fortsat selv skal skabe væksten. Vi vil heller ikke i det kommende regnskabsår få noget forærende, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078