23948sdkhjf

80 år med trævareudsalg

I 1933 åbnede Gustav Lange en lille forretning i hjertet af Aarhus. I dag 80 år senere ligger Trævarefabrikernes Udsalg der endnu – som del af en kæde med 10 butikker.
Det, der startede med vuggevaskemaskiner, kravlegårde og trævarer, er i dag en landsdækkende kæde af specialforretninger – en klon mellem møbel-, indretnings- og designforretninger.

Ifølge Henrik Lange, der er tredje generation i koncernen, vidner det om, at specialforretninger har en berettigelse og en fremtid. Nøglen ligger i at fastholde en god, solid, sund og lokalt forankret butiksdrift og kombinere den med produktudvikling og onlinehandel.

- Så længe kunder efterspørger kvalitet, godt håndværk og moderne indretningsprodukter, vil den gode historie om Trævarefabrikernes Udsalg fortsætte, siger Henrik Lange.

De gamle dyder
Sammen med sin bror, Anders Lange, ejer han Træ Design, som står bag butikskæden. Henrik og Anders driver selv nogle af forretningerne, søsteren Ann Sophie en af forretningerne i København, mens et par af forretningerne drives på franchisebasis. Ifølge Henrik Lange handler succesen også om indsigt, overblik og nærvær:

- Vi står også bag disken, taler med kunderne, ved hvad de efterspørger, og vi kender alle vores varer. Der er nogle dyder, som gennemsyrer vores måde at drive forretning på. Vi vil levere rigtig god kvalitet, være ærlige, troværdige og lettilgængelige, så alle kunder føler sig godt tilpas og taget sig rigtig godt af. I dag hvor mere og mere handel foregår online, er den personlige kontakt og service stadig noget af det, der gør, at både studerende, masser af børnefamilier og mere voksne kunder vælger os, mener han.

At de gamle dyder holdes i hævd, er dog langt fra ensbetydende med, at Trævarefabrikernes Udsalg ikke har fokus på nye salgskanaler og produkter. Tværtimod.

- Vi oplever voldsom vækst i onlinesalget på vores webshop traevarer.dk, og vores kunder kommer fra hele landet, både det private og erhvervsmæssige segment, fortæller Anders Lange, som står for den digitale del af forretningen. Kæden har også egen møbeldesigner. Det betyder, at man løbende introducerer nye, unikke og moderne designs – både opbevaringsmøbler og andre produkter.

I forretningerne finder man alt fra klassisk trælegetøj og køkkenredskaber af den slags der kan holde i generationer, til møbler, senge og opbevaringsprodukter. Den største sællert gennem årene er stigereolen fra ABC, og forretningerne forhandler den endnu. Alligevel har et af kædens egne designs taget over; det modulopbyggede opbevaringssystem Kubik-reolen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094