23948sdkhjf

Uno-projekt holder vand

Uno Koncept stod over for noget af en udfordring, da de skulle etablere en ny legeplads på havnen i Lemvig. For hele området står jævnligt under vand.
Arkitektfirmaet Haslev & Kjærsgaard er specialister i udvikling af områder ved vand og har blandt andet stået for Amager Strandpark. I Lemvig har de netop stået for projekteringen af en ny legeplads på havnefronten.

Arkitektfirmaet foreslog kommunen en gummibelægning på legearealet, da grus og sand selvsagt var for ustabilt grundet de vejrmæssige udfordringer. På den baggrund blev Uno Koncept valgt.

- Vi har søgt efter en robust løsning, der samtidig kunne have nogle skulpturelle kvaliteter og en høj legeværdi, selv om vi kan forvente højvande en del gange årligt, især om efteråret, fortæller arkitekt Kristine Løser fra Park og Miljø i kommunen.

Legeplads under vand
- Jeg havde set nogle meget skulpturelle gyngestativer med en social dimension, hvor man skal være to, der gynger,fortæller arkitekt Cathrine Leth Larsen fra Haslev & Kjærsgaard og fortsætter:

- Det bragte os til Uno som viste sig at kunne levere hele løsningen, inklusive gummiunderlaget. De har støbt underlaget på stedet og monteret gyngestativ, karrusel og nedgravede trampoliner. Det kan alt sammen tåle at stå under vand. Der er dog mulighed for at afmontere nogle af møblerne, men det er lige så meget for at beskytte dem mod vraggods.

Projektets status er nu, at man afventer færdiggørelsen af pladsen, hvor ikke mindre end 140 kugler i beton på 30-60 cm i diameter skal fungere som yderligere et dekorativt element, der samtidig kan regulerer trafikken på og omkring pladsen. Men borgere og turister har for længst taget legeredskaberne i brug.

- Godt hjulpet på vej af det varme sommervejr har legepladsen været en stor succes fra starten, hvor der indimellem har været køer ved trampolinerne, slutter en tilfreds Kristine Løser fra Teknik og Miljø i Lemvig kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094