23948sdkhjf

Designbranchen vælger ny direktør

Morten Grøn afløser Gitte Just som direktør i Danish Design Association (DDA).
Designbranchens organisation har været på jagt efter en ny direktør siden midten af juni, hvor Gitte Just meddelte, at hun efter seks år på posten havde valgt at takke ja til nye udfordringer.

Gitte Justs afløser er nu fundet, og i 36-årige Morten Grøn har DDA sikret sig en stærk kommunikationsprofil med solid erfaring i at lede og udvikle en organisation.

Morten Grøn kommer fra en stilling som direktør og partner i den internationale kommunikations- og lobbyvirksomhed Kreab Gavin Anderson. Siden 2010 har han endvidere suppleret sit virke som rådgiver med hvervet som formand for Public Relations Branchen i Danmark.

Med Morten har vi fået en udfarende kraft, der kan varetage både større og mindre designvirksomheders interesser og sørge for, at designbranchen får endnu mere politisk bevågenhed. Design er et af de redskaber, som skal være med til at løfte konkurrencekraften i Danmark og der ligger et enormt potentiale i at bruge designernes løsninger, og formidle hvad branchen kan. Morten er den helt rigtige profil til det job, siger formand Martin Delfer.

DDA’s nye leder glæder sig til den kommende udfordring, hvor opgaven bliver at videreudvikle de mange faglige netværk og bidrage til professionaliseringen af de danske designvirksomheder.

- Og så bliver det en kerneopgave at skabe de bedste rammevilkår for branchen og promovere dansk design i Danmark og internationalt. Det er en både kreativ, forretningsstrategisk og samfundsmæssig højrelevant branche. Danmark er verdenskendt for vores designarv. Men vi skal også stærkere ud med fortællingen om, at den danske designbranche spiller en nøglerolle i at finde løsninger på det moderne samfunds udfordringer med fx at effektivisere, digitalisere og sikre bæredygtighed, siger Morten Grøn, der får følgende ord med sig på vejen fra DDA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156