23948sdkhjf

Expedit mærker tilbageholdenhed

Omsætning og overskud blev lavere end forventet i første halvår, og Expedit er derfor tvunget til at nedjustere forventningerne til 2013.
I alt omsatte Expedit for 221,9 mio. kr. i første halvår af 2013, og det var 41,0 mio. kr. under første halvår 2012.

- Aktiviteten har særligt været lav i andet kvartal og kan tilskrives, at mange kunder i løbet af første halvår har arbejdet med projekter, der først skal realiseres i andet halvår. Gruppen har ikke mistet kunder, skriver Expedit i sit halvårsregnskab.

Nedjusterer forventninger
Den faldende omsætning smitter også af på koncernens bundlinje. Driftsresultatet blev et underskud på 5,2 mio. kr. mod et plus på 3,8 mio. kr. i første halvår af 2012. Samtidig faldt resultat før skat med 7,8 mio. kr. og endte med et underskud på 6,8 mio. kr.

Expedit har derfor igangsat en række tiltag til omkostningsreduktioner og optimeringer, som forventes at have virkning allerede fra andet halvår.

Samtidig med nedskæringerne nedjusterer Expedit forventningerne til 2013 som helhed. Nu forventes ikke længere vækst i omsætningen sammenlignet med 2012. Heller ikke overskuddet forventes at vokse, men Expedit regner med et resultat på niveau med 2012.

- Indenfor de seneste måneder er mange af projekterne sat i gang, hvilket skaber grundlag for positive forventninger til andet halvår, men for 2013 som helhed er det ikke muligt at realisere vækst i omsætningen. Konkurrencen i branchen er som følge af overkapacitet fortsat stor, hvilket sætter indtjeningen på projekterne under pres, skriver Expedit.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094