23948sdkhjf

Biva går konkurs

1½ år efter opkøbet af Tæppeland har ejerne nu opgivet projektet. (OPDATERET 01.07.13 08:32)
Biva offentliggjorde for nylig et 2012-underskud på 65 mio. kr., og nu er selskabet på vej i konkurs. Ifølge Ekstra Bladet står både banker og leverandører til tab på mere end 100 mio. kr.

- Der er desværre ingen anden vej. Rent praktisk er der sendt information ud til butikkerne, og det er advokatfirmaet Kromann-Reumert, der tager sig af det praktiske. Både ejerne heriblandt mig selv og banken er indforstået med, at en konkurs er den eneste løsning, siger bestyrelsesmedlem Jørgen E. Jensen til avisen.

Ifølge flere medier har kurator valgt at fortsætte driften af 33 af de i alt 50 butikker. Planen er at forsøge et samlet salg af kædens sundeste dele:

- Det er en mulighed – hvis vi tror på et samlet overdragelse af 33 eller måske 25 butikker – at man skubber dem ned i datterselskab, som ikke er under konkurs og som kan køre videre. Konkursboet ejer så stadig aktierne, og på et tidspunkt, hvor man kan sælge det, går provenuet op i konkursboet. På den måde har du en længere periode til at finde den rigtige køber og få lave en sund case, du kan sælge, siger Lisa Bo Larsen, partner Kromann Reumert, til dagbladet Børsen.

Biva-koncernen overtog Tæppeland i november 2011og fik i den forbindelse tilført 40 mio. kr. i ny kapital. I april måned i år blev der skudt yderligere 27 mio. kr. ind, men trods forventninger om overskud i indeværende regnskabsår er det altså ikke lykkedes at opretholde grundlaget for den videre drift.
Læs mere om: Biva
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079