23948sdkhjf

Superwood på nye hænder

VKR Holding sælger selskabet Hampen Træforarbejdning A/S, som står bag den patenterede imprægneringsteknologi; Superwood.
- Superwood har et helt unikt produkt med en fantastisk holdbarhed og miljørigtig forarbejdning, og selvom det stadig går trægt i byggeriet, så er vi overbevist om, at den form for produkter er fremtiden.

Det siger Carsten Pedersen fra CJ Holding, som netop har indgået aftale med VKR Holding om en overtagelse af aktiemajoriteten i Hampen Træforarbejdning A/S og dermed imprægneringsteknologien Superwood.

For CJ Holding er der tale om et opkøb, som ligger i naturlig forlængelse af de hidtidige investeringer i virksomheder, der leverer til byggeriet. Ifølge Carsten Pedersen har det endvidere været afgørende, at den nuværende direktør, Ole Dalsgård Nielsen, fortsætter som er medejer og direktør.

Som led i ejerskiftet omdøbes Hampen Træforarbejdning A/S til Superwood A/S og vil fortsat blive drevet som et selvstændigt selskab.

For langt fra strategisk fokus
Superwood er under VKR Holdings ejerskab er blevet udviklet og modnet, men i VKR-koncernen har man erkendt, at produktet ligger for langt fra kerneforretningen.

- Vores fokus som ejer er vinduesproduktion, mens Hampen Træforarbejdning er en virksomhed med fokus på trælast. Det er væsentligt for vores vinduesproduktionsenheder, at de har fleksibilitet i forhold til materialevalg, hvor Superwood er en såkaldt ”upstream”-aktivitet i værdikæden. Superwood anvendes i dag også i vinduer, men den store volumen i Hampen Træforarbejdning er fra facadebeklædning og terrassebrædder, forklarer VKR-direktør Jan Lundsgaard Jensen om baggrunden for salget.

Hampen Træforarbejdning har med sit brand Superwood udviklet og patenteret en teknologi til gennemimprægnering af træ uden brug af tungmetaller og opløsningsmidler. Superwood markedsføres i dag primært på det danske marked. Superwood er PEFC godkendt og har modtaget EU´s miljøpris i kategorien ”Renere teknologi”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095