23948sdkhjf

0505: Prinsesse Alexandra åbner Flexa-fabrik i Kina

Artikel fra Træ og Industri Maj 2005
- Tillykke med den nye fabrik

Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Den danske børnemøbelkoncern Flexa med hovedsæde i Hornsyld mellem Vejle og Horsens indviede i slutningen af april en 10.000 kvadratmeter stor fabrik i Suchou nord for Shanghai, Kina. Indvielsen blev foretaget af Hendes Højhed Prinsesse Alexandra, der spontant ønskede stifteren af Flexa, Henning Jensen, tillykke med den nye fabrik. Indvielsen skete under vanlig kinesisk pomp og pragt.
Flexa er i dag repræsenteret med sine produkter i ikke mindre en d 43 butikker i de større kinesiske byer. Virksomheden forventer en betydelig stigning på franchisebasis i de kommende år.

Styrker produktionen i Danmark
Flexa koncernen er i en rivende udvikling og har netop indgået aftale med hjemkommunen Juelsminde om erhvervelse af 45.000 kvadratmeter industrijord til en ny stor fabrikshal.
Med fabrikken i Shanghai området er det meningen, at de kinesiske familiers behov for børnemøbler skal dækkes langt ud i fremtiden. Fabrikken vil fungere som en Lak og Pak funktion, hvor hovedproduktet kommer fra vores fabrik i Danmark. I Kina bliver produkterne så lakeret og pakket direkte til markedet, siger Per Lykke Jensen der er koncerndirektør i Flexa.
Den danske virksomhed vil med åbningen af den kinesiske filial trække en del arbejde til Kina, men samtidig går virksomheden også i gang med at geare og styrke produktionen i Danmark. Det sker med henblik på en større og mere slagkraftig salgsindsats på det europæiske marked. Det vil ikke medføre afskedigelser i Danmark. Tværtimod vil det betyde en styrkelse af virksomheden i Danmark.

Startede i en lille landsby i Jylland
Børnemøbelfabrikken Flexa, der i 1972 startede i en ombygget landejendom, har siden vokset sig stor og stærk på eksportmarkederne. Koncernen beskæftiger i dag 700 medarbejdere i egne produktionsenheder i Danmark, Estland, Kina og USA. Ligesom i Kina er der en Lak og Pak enhed i Virginia, USA.
Vi er stolte over at indvie denne fabrik i Kina. Fabrikken er et nyt skud på stammen. Vi startede ud i en lille landsby i Jylland. Men siden har det udviklet sig fra salg i Danmark til eksport til udlandet. Vi er også stolte over, at Prinsesse Alexandra ville åbne vores fabrik her i Kina, sagde en glad Henning Jensen, der er stifter af Flexa.

Først med træ fra Baltikum
Koncernen skaber med sin nye enhed en betydelig fleksibilitet med hensyn til logistik og tilpasning til de lokale forhold. Samtidig sker alle forarbejdninger indenfor koncernens eget regi. Fra træstammen fældes i de baltiske skove, via forarbejdning på savværk i Estland, til videreforarbejdning i Danmark og endelig til Lak og Pak virksomhederne i Kina og USA. Flexa er uafhængig af underleverandører. Alt tilbehør til samling af børnemøblerne kommer fra en virksomhed i Kina, som Flexa har ejet siden 1996.
Per Lykke Jensen, koncerndirektør: ”Vi er gode til, at være med fra starten, når nye markeder og muligheder for produktion åbner sig. Vi var således en af de første, der var på banen for at få solidt og godt træ fra Baltikum, og vi var med blandt de første, da Kina åbnede op for vestlige investeringer”.
Flexa beskæftiger i dag 700 medarbejdere i sine udenlandske og danske virksomheder. Et nyt selskab er etableret i St. Petersborg med henblik på opkøb af russisk kvalitetsfyrretræ.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063