23948sdkhjf

Flexa i rekonstruktion

Et underskud på 350 mio. kroner over de seneste to år tvinger nu den østjyske møbelproducent til at sadle om.
Ifølge dagbladet Børsen har nedturen skabt en negativ egenkapital på 160-170 mio. kroner.

Tabene betyder, at betyder, at fire selskaber i koncernen – Flexa Holding A/S, Flexa Møbler Holding A/S, Flexa Group A/S samt Flexa Møbler Hornsyld A/S – træder i betalingsstandsning.

- De meget store tab i koncernen er en kombination af vigende afsætning som følge af finanskrisen, en overkapacitet på produktionen i Danmark og Estland samt tab på skovdriften i Rusland. Koncernen er reelt gearet til en omsætning på 1 mia. kroner årligt, men den aktuelle omsætning er væsentligt lavere, siger topchef Preben Ritter til avisen.

Nyt selskab
I nært samarbejde med hovedbankerne Nordea og Danske Bank har Flexa derfor nu gennemført en rekonstruktion.

Et nyt selskab 100 % ejet selskab – Flexa4Dreams – er etableret med henblik på at overtage møbelaktiviteterne. Topledelsen i dette selskab består af Preben Ritter som bestyrelsesformand og Svend Kloster som administrerende direktør.

Samtidig er der lagt op til, at de fire selskaber under betalingsstandsning skal forsøge at rette op på den negative egenkapital via en forventet akkord med kreditorerne samt salg af aktiver.

- Det er hensigten, at Flexa4Dreams skal sælges videre til mere langsigtede ejere inden for de nærmeste 1-2 år. Rekonstruktionen giver ro til den proces. De øvrige aktivitetsområder i koncernen søges solgt inden for den nærmeste fremtid, siger Preben Ritter til Børsen.

Farvel til danske medarbejdere
Rekonstruktionen medfører afskedigelse af omkring 70 danske ansatte. Blandt andet forlader de to tidligere topchefer, Frans Vindbjerg og Frits Thomsen, koncernen.

Salg, produktudvikling og logistik vil fremover fortsat blive varetaget fra Hornsyld, mens produktionen er henlagt til fabrikker i Estland og Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062