Træ og Møbel Byggeri DK Byggeri SE Detail DK Transport DK Licitationen Mestertidende
 

Send til en kollega

Milliardsatsning på bekæmpelse af lakselus

I løbet af 2010 vil opdrætterindustrien i Norge bruge 1 milliard kroner på at blive fri for lakselus.

Det er dobbelt så mange penge, som der blev brugt på indsatsen sidste år, informerer informationschef Are Kvistad i Fiskeri og Havbruksnæringens Landsforening (FHL).

Samarbejde om aflusning
– Denne uge starter den samordnede vinteraflusning i alle opdrætningsanlæg fra Rogaland til Nordland, siger assisterende direktør Ove Fjetland i Mattilsynet. Det skal være gennemført i løbet af januar.

Are Kvistad i FHL siger, at der ikke er lusekrise langs hele kysten af Norge, men at situationen har været problematisk denne vinter i områderne fra Nordmøre til sydlige dele af Nordland.

– Vi gør det først og fremmest af hensyn til vildaksen. Når vi har nået målet på 0,1 lus per fisk, betyder det, at bare hver 10. laks har lus på sig. Vi vil vise ansvar og ikke have på samvittigheden at vildaksen bliver ramt, siger han.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 9.773 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Datasikkerhed, telemedicin og sundhedsdata

8. oktober 2015 09:19
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Til Sund­hedstek­nolo­gi Vi­densfes­tiva­len i Odense den 19.-20. oktober kan du bl.a. opleve Hollywood hackeren Ralph Echemendia og John Crawford fra IBM’s ...

Komplet messestand fra Signmanager til kun kr. 8.950,-

8. oktober 2015 00:00
Signmanager ApS

Signmanager præsenterer en komplet løsning til dig der skal på messe. 1 stk. messebagvæg pop up med praktisk trans­portkuf­fert, som også fungerer som ...

Verdens første vandtætte bat­teri-­værktøj.

8. oktober 2015 08:30
Jens Linde A/S

Strøm og fugt er en skidt kombination. Når fagfolk kommer ud i fugtige miljøer må de bruge værktøj med ledning eller slange, ELLER, endnu værre, manuelt værktøj.

7. oktober 2015
6. oktober 2015
5. oktober 2015
4. oktober 2015