Træ og Møbel Byggeri DK Byggeri SE Detail DK Transport DK Licitationen Mestertidende
 

Milliardsatsning på bekæmpelse af lakselus

I løbet af 2010 vil opdrætterindustrien i Norge bruge 1 milliard kroner på at blive fri for lakselus.

Det er dobbelt så mange penge, som der blev brugt på indsatsen sidste år, informerer informationschef Are Kvistad i Fiskeri og Havbruksnæringens Landsforening (FHL).

Samarbejde om aflusning
– Denne uge starter den samordnede vinteraflusning i alle opdrætningsanlæg fra Rogaland til Nordland, siger assisterende direktør Ove Fjetland i Mattilsynet. Det skal være gennemført i løbet af januar.

Are Kvistad i FHL siger, at der ikke er lusekrise langs hele kysten af Norge, men at situationen har været problematisk denne vinter i områderne fra Nordmøre til sydlige dele af Nordland.

– Vi gør det først og fremmest af hensyn til vildaksen. Når vi har nået målet på 0,1 lus per fisk, betyder det, at bare hver 10. laks har lus på sig. Vi vil vise ansvar og ikke have på samvittigheden at vildaksen bliver ramt, siger han.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 9.548 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Dolle Nordics terrasse går i sort

30. marts 2015 10:37
Dolle A/S

Dolle Nordic A/S lancerer en sort terrasse på det danske marked. Terrassen bliver lanceret til påske via Dolles største marketing indsats til dato, sa ...

Ny mini-brandtest gør pro­duktud­vikling billigere

30. marts 2015 09:35
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Brandtest i fuld skala koster både tid og penge. Derfor er GTS-instituttet DBI nu ved at udvikle en ny type brand­modstand­sevne­test i miniskala, der me ...

Genb­rugskon­feren­ce 26. maj 2015

30. marts 2015 09:53
Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

Hør om konkrete erfaringer og deltag i debatten om dilemmaer og mulighederne for cirkulær res­sour­ceø­kono­mi i byggeriet på Teknologisk Institut.

30. marts 2015
27. marts 2015
26. marts 2015
25. marts 2015
24. marts 2015