Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Milliardsatsning på bekæmpelse af lakselus

I løbet af 2010 vil opdrætterindustrien i Norge bruge 1 milliard kroner på at blive fri for lakselus.

Det er dobbelt så mange penge, som der blev brugt på indsatsen sidste år, informerer informationschef Are Kvistad i Fiskeri og Havbruksnæringens Landsforening (FHL).

Samarbejde om aflusning
– Denne uge starter den samordnede vinteraflusning i alle opdrætningsanlæg fra Rogaland til Nordland, siger assisterende direktør Ove Fjetland i Mattilsynet. Det skal være gennemført i løbet af januar.

Are Kvistad i FHL siger, at der ikke er lusekrise langs hele kysten af Norge, men at situationen har været problematisk denne vinter i områderne fra Nordmøre til sydlige dele af Nordland.

– Vi gør det først og fremmest af hensyn til vildaksen. Når vi har nået målet på 0,1 lus per fisk, betyder det, at bare hver 10. laks har lus på sig. Vi vil vise ansvar og ikke have på samvittigheden at vildaksen bliver ramt, siger han.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 9.412 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ny Ultrasonisk vindsensor

26. januar 2015 11:55
Metric Industrial A/S

R.M. Young trækker på over 50 år's erfaring inden for måling af vind. De har netop frigivet den nye model 86000 ultrasoniske 2D vindmåler.

Højvakuum-unit type HFU - NYHED fra V. Å. Gram A/S!!!

26. januar 2015 10:59
V. Å. Gram A/S

V. Å. Gram A/S har udviklet den yderst kompakte og effektive højvakuum-unit type HFU, som er særdeles velegnet som sugeenhed og filter i forbindelse med pro­ces-ud­sugning og rengøring.

Nyansættelser i Hartmanns

26. januar 2015 11:36
Hartmanns A/S

Konsulenthuset Hartmanns har budt velkommen til en ny Account Manager og en ny Per­sona­lekon­sulent på kontoret i Aarhus. Samtidig er der også kommet en ...

26. januar 2015
23. januar 2015
22. januar 2015
21. januar 2015