23948sdkhjf

Bodilsen var 45 mio. fra redning

Ejeren, kapitalfonden EQT, var parat til at skyde flere penge i møbelfabrikken, hvis bankerne ville give afkald på noget af gælden. Det ville de ikke, og derfor var en konkurs uundgåelig.
Intense forhandlinger om at undgå en konkurs i Bodilsen A/S endte uden resultat.

Ifølge Berlingske Tidende forhandlede ledelsen med bankerne om en gæld på 220 mio. kroner, og i sidste ende manglede fabrikken cirka 45 mio. kroner for at fortsætte produktionen:

- Vi startede forhandlinger med bankerne om en restrukturering af balancen. Det var ikke succesfuldt og på grund af manglende likviditet, blev vi nødt til at indgive en konkursbegæring, siger Samir Kamal fra kapitalfonden EQT.

Fonden købte i 2006 Bodilsen A/S for bare 1 mio. kroner, men har siden - over to omgange - investeret yderligere 136 mio. kroner i selskabet:

- Vi var villige til at putte flere penge ind i virksomheden, fordi vi troede på den. Vi havde et opmuntrende 2008, så vi var villige til at støtte virksomheden. Men der var simpelthen for meget gæld, der tyngede balancen, forklarer Samir Kamal.

I 2008 havde Bodilsen et driftsresultat (Ebitda) -3,7 mio. kroner ud af en omsætning på 600 mio. Det er væsentligt bedre end de forudgående år, men i de første måneder af indeværende år er efterspørgslen faldet markant.

Personalet på møbelfabrikken fik beskeden i går, og stemningen blandt de omkring 430 medarbejdere er naturligvis meget trykket:

- Medarbejderne er helt slået ud over det her. Det er en sort dag for os i Vestjylland. I det sidste halve år er det kun gået den forkerte vej heroppe, og det er klart, at folk tænker: Nå nu blev det også min tur til at få en fyreseddel, siger Per Andersen, der er næstformand for TIB i Vestjylland.

Kilde: Berlingske

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156