23948sdkhjf

Finanskrise? Ikke hos Klovborg Maskinfabrik

Anti-finanskrise: Den østjyske maskinfabrik har oprustet på salgssiden og vendt en mulig tilbagegang til fremgang under den økonomiske afmatning.
Ud fra den berømte vending; ”angreb er det bedste forsvar”, udtalt af Adolf Andersson (tysk skakspiller 1818-1879), ville Klovborg Maskinfabrik ikke bare sidde og vente på, at ordretilgangen faldt i takt med, at krisen bed sig fast.

Når økonomien strammer til, vælger mange firmaer at frigøre sig fra de ”tunge lønninger” ved eksempelvis at afskedige i deres salgsstyrke. I billedlig forstand svarer det til, at en deltager i et motorløb starter med at lukke for benzintilførslen på køretøjet!

Klovborg valgte at gå den offensive vej ved at ansætte en sælger, der i forvejen havde et godt kendskab til det marked, som virksomheden arbejder på. Det har vist sig at være den rigtige beslutning. Klovborg har fået adgang til en ny kundemasse og dermed en øget ordretilgang.

- Det har betydet, at vi har kunnet holde fuld beskæftigelse på værkstedet, som består af 17 medarbejdere. Det betyder også, at hvor vi i begyndelsen ville være tilfredse med at kunne holde ”status quo” på sidste års omsætning nu faktisk forventer en stigning i omsætningen, siger Henning Poulsen fra Klovborg Maskinfabrik.

- Der er ingen tvivl om, at medierne har givet et større skræmmebillede af krisen, end der er hold i. Virksomhederne har stadig behov for optimering og vedligehold på deres produktionslinier. Hvor de i de sidste par år har været meget optaget af at finde ny arbejdskraft, er det nu, man skal gennemgå sit produktionsflow og kigge på, hvor man kan indføre forbedringer. Klovborg Maskinfabrik kan yde et væsentligt bidrag til optimering inden for fuldautomatiske transportanlæg med integrerede faciliteter som stabling, sortering, akkumulering, emballering. mv.

Send os din historie – og vind store præmier
Du vil i den kommende tid kunne læse flere historier om virksomheder, der har brugt finanskrisen som en mulighed for at gå i offensiven.

Vi vil også gerne høre, hvad din virksomhed har gjort for at komme styrket ud af krisen. Send os din historie på konkurrence@industry-supply.dk og vær med i konkurrencen om annoncering til en værdi af 20.000 kroner .

Læs flere Anti-finanskrise-historier:
Det er sjovere at spille offensiv fodbold
Medarbejdertrivsel hjælper Jan Bach Maskinfabrik ud af krisen
VO ApS investerer sig ud af krisen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109