23948sdkhjf

Møbelproducent raser over kopivarer

En dansk kopiproducent proklamerede i sidste uge, at man havde fundet et smuthul til salg i Danmark. Det vil Fritz Hansen ikke finde sig i og truer nu med retssager.
I sidste uge kunne flere medier fortælle historien om virksomheden Classic Furniture 4 You, der mener at have fundet en genvej til at sælge kopivarer til danskerne.

Virksomheden - der har base i England - sælger kopier af kendte danske designermøbler over internettet, og via et netværk af tidligere kunder får potentielt nye kunder muligheden for at studere møblerne på nærmeste hold inden et eventuelt køb.

På den måde slipper virksomheden uden om den danske ophavsrets-lovgivning, og det har i den grad fået ledelsen hos møbelproducenten Fritz Hansen op af designerstolene:

- Vi er af den holdning, at det her koncept og lignende koncepter - uanset om de så sætter møblerne ud på en husbåd eller en ladvogn eller hvad de finder på - så finder vi os ikke i det. Det er stadig offentlig visning, og vi vil bekæmpe dem, alt det vi kan, siger international pressechef Jan Helleskov til Business.dk.

Pres på for strammere lovgivning
Classic Furniture 4 You følger tilsyneladende loven, men da der ikke er dannet præcedens på området, vil Kulturministeriet nu prøve sagen for retten. Det kan vise sig at være en god idé, for med advokat Johan Løjes ord vil en eventuel dom sandsynligvis ikke falde ud til kopiproducenternes fordel:

- Selvfølgelig kan de vise møblerne frem til deres venner i en privatsfære, men hvis de som led i kommerciel virksomhed viser møblerne frem, er det retsstridigt, og så vil de også kunne straffes, forklarer han.

Johan Løje er partner hos Løje & Wallberg, der er et advokatfirma med speciale i ophavsret og krænkelse af varemærker. Firmaet repræsenterer flere designermøbelproducenter og har på den baggrund forsøgt at få politikerne i tale vedrørende de åbenlyse problemer på området.

Løje & Wallberg har for nylig sendt et indlæg til Kulturministeriet, hvori det blandt andet påpeges, at salg af kopimøbler til Danmark via internettet er et stigende problem, der koster møbelproducenterne dyrt og udvander ophavsrettighederne.

Hvad mener du?
Danmark er blandt de lande i Europa med den strammeste lovgivning inden for netop ophavsrettigheder. Her i landet er det først tilladt at kopiere et design 70 år efter designerens død. I fx England er grænsen 25 år.

Synes du, at den danske ophavsret er for lang? Giv dit besyv med i afstemningen her på portalen. Du finder den ude i venstre side.

Læs mere:
Firma finder smuthul til salg af kopimøbler

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078