23948sdkhjf

Firma finder smuthul til salg af kopimøbler

Voga Furniture bruger internettet og tidligere danske kunder til at sælge kopimøbler i Danmark.
Muligheden for at købe kopier af ”Ægget” og ”Svanen” til stærkt reducerede priser er tillokkende for mange, men de stramme danske regler på området gør det vanskeligt for håbefulde virksomheder at drive netop den slags forretninger i Danmark.

Tidligere på året forsøgte kopimøbelproducenten Classic Furniture 4 You at åbne et showroom i København, men sagen skabte så meget ballade, at firmaet måtte opgive idéen. I Danmark er det nemlig ulovligt at sælge kopimøbler før 70 år efter designerens død, og markedsføring af den slags varer - og herunder altså også showrooms - ligger således som minimum på kanten af lovgivningen.

Allierer sig med tidligere kunder
Nu mener firmaet Voga Furniture at have fundet formlen til succes i Danmark. Virksomheden har hovedkontor i England, hvor man allerede må kopiere 25 år efter en designers død, og sælger herfra til Danmark via internettet - fuldt lovligt.

Der er kun et problem: Kunderne vil gerne se varerne inden køb, og det kan være svært uden en fysisk udstilling i nærheden. Derfor har Voga engageret en håndfuld tidligere danske kunder, som interesserede kan henvende sig til, hvis de ønsker at se en vare.

Christian Nielsen fra Voga Furniture har ingen moralske skrupler ved at kopiere designklassikerne. Tværtimod mener han, at han giver den gennemsnitlige dansker nogle muligheder, som han eller hun ellers ikke ville have:

- Vi har simpelthen fået nok af monopoldannelsen i den danske designindustri og vil give den normale borger muligheden for at købe møbler i fedt design og god kvalitet til en pris, der er til at betale, siger han til Erhvervsbladet.

Hvorvidt Vogas fremgangsmåde er lovlig eller ej, er et åbent spørgsmål. Ifølge Bente Skovgaard Kristensen fra Kulturministeriet vil det være en sag, som skal afgøres ved en domstol.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078