23948sdkhjf

Møbelproduktion skaber sammenhold blandt kriminelle unge

Møbelproduktion kan blive vejen tilbage til et liv uden kriminalitet for unge i Sverige. På møbelmessen Stockholm Furniture Fair i sidste uge lanceredes den første kollektion af møbler i russisk lærk – produceret og lanceret af eks-kriminelle.
Kris, Kriminellas Revansch i Samhället, står bag ideen om at lade unge, der er kommet ud på en kriminel glidebane, designe, producere og sælge møbler.

I sidste uge kunne man på Stockholm Furniture Fair se den første møbelkollektion fra Kris – fremstillet i russisk lærk og af utilpassede unge.

Havemøblerne i kollektionen, der består af borde, bænke, stole og espallier, er designet af Gabriella Gustafson og Matthias Stålholm, mens produktudvikling, produktion, administration og markedsføringen sker i form af et udviklingsprogram for mennesker, der er kommet i uføre.

Møblerne markedsføres under navnet Design for Charity og overskuddet af salget af møblerne går til frivillige organisationer.

Først med salget af møblerne bliver Rättvik og Östersund, hvis man kan komme til enighed.
- De har lidt svært ved at forstå, at vi både tager os af lærlingepladser, producerer møblerne og sælger dem. Men det skal nok gå – der er mange interesserede, siger Peter Söderlund fra Kris.

Kris har 5.300 medlemmer i Sverige.

Kilde: Woodnet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078