23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kobber: et billigere alternativ i printet elektronik

Printet elektronik er blandt de helt nye teknologiske muligheder, der skal hjælpe virksomheder med at lave smartere, mindre og billigere produkter.

Et kendt produkt som solcellen bliver mindre og i stand til at lagre solenergi bedre, og helt nye produkter som tøj, der kan måle hjerterymter, vil på kort tid spire frem. Teknologisk Institut vil hjælpe udviklingen på vej ved at gøre nanokobber til en mulig strømleder.

Ultratynde strømbaner giver liv til nye produkter

Som at trykke en avis, er det muligt at printe strømledende baner på pap, papir, tekstiler og plastik. Printet elektronik, som fænomenet kaldes, anvendes i dag i stor stil i solceller, men teknologiens evne til at forene fleksible materialer og elektronik, åbner også op for en lang række af helt nye produkter: RFID-chips, Wearable Technologies og intelligent emballage til eksempelvis fødevarer, der oplyser om bakterieindhold og temperaturer.

Fælles for produkterne er, at de har indbyggede elektriske baner af sølv, der giver produkterne liv. Men sølv er et dyrt materiale. Teknologisk Institut Nano – og Mikroteknologi arbejder derfor på at gøre det muligt at fremstille banerne i kobber, der er et langt billigere materiale.

"Kobber er cirka 100 gange så billigt som sølv, så det efterkommer virksomheders ønske om at gøre deres produkter billigere samtidig med at den printede elektronik gør dem mindre og smartere," forklarer Zachary J. Davis, faglig leder på Teknologisk Institut Nano- og Mikroteknologi.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047