23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elegante akustiklofter smyger sig rundt om alle kroge og krumninger

Større designfrihed har længe stået højt på rådgivernes ønskeliste i forbindelse med akustiklofter, hvor løsningerne typisk har haft mere fokus på funktionalitet end på æstetik.

Den luftige akustikpuds fra Fade Acoustic Ceilings muliggør buede og hvælvede akustiklofter og pryder bl.a. Dongs nye domicil, Restaurant Toldboden, Holmens Kanal nr. 9, Cofoco-restauranterne samt 3XN-domicilet. Akustikpudsen, som pudses på en mineraluldsplade, absorberer lyden og letter samtidig vedligeholdelsen efter indbygning.

Ifølge de seneste tal fra Arbejdstilsynet lider en stadigt større del af arbejdsstyrken under støjgener på arbejdspladsen, idet andelen af ramte er steget fra 42 pct. i 2012 til 44 pct. i 2014. Samtidig påpeger myndigheden, at støj fra andre mennesker i f.eks. storrumskontorer kan føre til dårligere trivsel, ligesom generende støj kan forstærke stressproblemer.

Der er således god grund til at tænke effektiv støjreduktion ind i såvel nybyggerier som renoveringsprojekter. Her har arkitekter og rådgivere dog længe været mødt af en udfordring. For mens der findes mange funktionelle akustikløsninger, har det knebet med løsninger, som formår at forene akustikken med æstetikken. Særligt har det været svært at finde løsninger, som i tilstrækkelig grad sikrer den projekterendes designfrihed i forbindelse med lofterne.

Akustiklofter efter et hvilket som helst design
Med sin luftige akustikpuds har den erfarne akustikvirksomhed Fade Acoustic Ceilings udviklet en fleksibel løsning, der muliggør indbygning i et hvilket som helst projekt og udformning efter et hvilket som helst design. Det forklarer Kasper Ehlert, som er ansvarlig for Marketing, Strategy and Legal Affairs hos Fade Acoustic Ceilings:

- Vi ønsker at ruske op i den lidt konservative akustikloftsbranche og vise, at akustiske løsninger kan laves langt mere eksklusivt og elegant, end mange i dag er vant til. Vi har derfor lagt stor vægt på at inddrage arkitekter, designere og rådgivere i produkt- og konceptudviklingen for at være helt sikre på, at ønskerne om hi-end æstetik og designmæssig frihed blev indfriet. Og at dømme efter den store interesse, som vi har oplevet fra rådgiverside gennem de 10 år, hvor vores løsninger har været tilgængelige på markedet, har konceptet ramt plet i forhold til behovet.

Blandt de projekter, som allerede med stor succes har anvendt det fleksible akustikpudsede loft fra Fade Acoustic Ceilings, er Restaurant Toldboden, Holmens Kanal nr. 9, Budolfi Posthus, Økonomistyrelsen, Miljøstyrelsen, Kokkedal Slot, Cofoco-restauranterne, Erik Baggers kontor og showroom, Dongs nye domicil samt 3XN-domicilet.

Et akustikpudset loft fra Fade Acoustic Ceilings udnytter kombinationen af lydabsorberende 20 mm mineraluldsloftsplader og en luftig og lydabsorberende akustikpuds, som sprøjtes direkte på mineraluldspladerne. Tilsammen sikrer akustikpudsen og mineraluldspladen den optimale akustik i et hvilket som helst rum, samtidig med at designmulighederne i praksis er uendelige. Akustikoverfladerne kan f.eks. også benyttes til buede eller hvælvede lofter, i forbindelse med ovenlysvinduer eller på vægge med logo i relief.

Akustikpuds absorberer lyden og letter vedligeholdelsen
- Akustikpudsen er udviklet med henblik på at skabe den mest optimale akustiske effekt. Den særlige materialesammensætning gør, at pudsen, når den er påført, i modsætning til hårde materialer ikke reflekterer lyden, men i stedet absorberer den, forklarer laboratoriechef Erik Andersen fra Dana Lim, som står bag udviklingssamarbejdet af akustikpudsen med Fade Acoustic Ceilings. Han fortsætter:

- Løsningen med akustikpuds giver desuden store vedligeholdelsesmæssige fordele. Modsat andre tilsvarende akustikløsninger er dette langt mere robust og nemmere at rengøre og vedligeholde: Skulle loftet få en skade, kan det således let repareres ved hjælp af spartling og slibning.

Kasper Ehlert understreger, at udviklingsarbejdet i forbindelse med den nye akustikpuds ikke blot har fokuseret på optimering af pudsens lydabsorberende egenskaber. Også faktorer som påføringsmæssige egenskaber og farven har spillet ind.

- I modsætning til en 'almindelig' spartelmasse skal denne puds ikke overmales, og det gør, at dens farve og udseende har afgørende betydning for, hvordan det færdige akustikloft fremstår. Vi har eksempelvis udviklet en pudsvariant under navnet Albus til de projekter, hvor lofterne skal være helt hvide, afslutter han.

Dana Lim A/S
Københavnsvej 220
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK49294514
P nummer: 1001930129

Send til en kollega

0.047