23948sdkhjf
Del siden
Annonce

To DM vindere deltager i VM i Skills i Brasilien

Ved det hidtil største DM i Skills 2015 blev bl.a. bygningssnedkerlærling Peter Boye Larsen og møbelsnedker Thomas Vilain Rørvang fra Svendborg Erhvervsskole hyldet som danmarksmestre

og fik trofæet overrakt af undervisningsminister Christine Antorini foran en fyldt messehal i Bella Centret i København. For de to snedkerne betyder Danmarksmesterskabet, at de også skal med til VM i Brasilien i august. I alt deltager 72 lande indenfor 46 fag med over 1000 deltagere.

Det her har jeg drømt om og arbejdet for i tre år, så endelig er det lykkedes, siger Thomas Rørvang, der ligesom Peter Boye Larsen vandt DM for andet år i træk.

Peter fik den højeste karakter, der hidtil er givet til en bygningssnedker ved et DM

93,2 point ud af 100, og det er som han siger "meget rart". Jeg skal lige forene mig med tanken om, at Thomas og jeg nu skal til VM, siger Peter.

Peter og Thomas har fulgt hinanden tæt under træning og hele DM, og med opbakning fra skolen og mestrene har de trænet til et meget højt niveau, siger Henrik Jørgensen, faglærer for snedkerne på Svendborg erhvervsskole, og udpeget som international dommer for bygningssnedkerne ved World Skills.

Det er fuldt fortjent, at Thomas vinder igen i år. Han har et kæmpe talent, stiller høje krav til sig selv og har trænet målrettet og disciplineret meget længe, fortæller Tom Bruhn, som er mester for Thomas Rørvang i firmaet Bruhn Rørvang.

Indenfor de seneste 10 år har vi tre gange haft lærlinge med til DM, fortæller direktør Ole Sækmose fra Ærø Møbler stolt og giver straks æren videre til Peter Boye Larsen selv, samt de erfarne svende i firmaet. Man bliver ikke danmarksmester, hvis ikke man træner som en professionel sportsudøver, og det har Peter gjort. Samtidig har vi haft et godt samarbejde med erhvervsskolen, for alle de gamle dyder i håndværket er nødt til at foregå på skolen, forklarer han.

Læs mere på Snedkerakademiet

Snedkernes Uddannelser
Bygmestervej 5, 2
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33611080
P nummer: 1012531652

Kontaktperson

HP
Hanne Pein
Sekretariatschef
+45 20252635 hp@snedkerudd.dk

Send til en kollega

0.047