23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brandbare kopivarer i byggebranchen

Ifølge en af indlægsholderne på Fire Safety Day, som DTU afholdt denne sommer, udgør brandbare kopivarer i byggeindustrien en trussel mod vores brandsikkerhed.

Helt præcis drejer det sig om falske kabelinstallationsrør, der er solgt i et uvist antal i Sverige og evt. også ud over den svenske grænse.

Ved en brandprøvning på Sveriges Tekniska Forskningsinstitut kom det nemlig frem, at ledningerne i et af de testede kabelinstallationsrør opførte sig anderledes end de øvrige rør. I stedet for begrænset røg- og flammeudvikling spredte ilden sig hurtigt til resten af røret og afgav uforholdsmæssig megen varme. Røret viste sig at bestå af ren polypropylen uden flammehæmmer, hvilket fører til hurtig brandspredning og giftig røg, hvis bygningen bryder i brand.

Pga. den komplette mangel på flammehæmmende tilsætning blev det konkluderet, at der måtte være tale om en kopivare, der er designet til at ligne et brandsikkert og certificeret produkt uden at være det.

Læs mere om emnet i det nye nummer af Brand & Sikring. Du er også velkommen til at kontakte leder af DBI’s efterforskningsafdeling, Ken Rasmussen på tlf. 20 21 91 21, hvis du vil videre mere om kampen mod kopivarer.

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65196816
P nummer: 1003159124

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047