23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske Byggecentre minder danskerne om håndværkerfradraget

Brancheorganisationen Danske Byggecentre, der repræsenterer landets byggecentre, byggemarkeder og trælaster er gået sammen med sine medlemmer om en landsdækkende kampagne for at minde danskerne om at udnytte håndværkerfradraget.

Kampagnen starter i uge 36 og kører i landets byggecentre, byggemarkeder og trælaster samt med reklamer på landsdækkende tv. Kampagnen har fokus på at boligjobordningen, eller håndværkerfradraget som det også er kendt som, forsvinder den 31. december 2014.

Danske Byggecentre anbefaler derfor, at hvis man overvejer forbedringer af sin bolig – eller sit sommerhus, bør man hurtigst muligt komme i gang med projektet. For erfaringen er, at mange kommer til håndværkerne i november og december, hvilket betyder, at håndværkerne ikke har kapacitet til at nå alle projekter. Og selvom håndværkerfirmaerne normalt vil ansætte for at imødekomme efterspørgslen, bliver de i denne omgang nødt til at takke nej til projekter i stedet, fordi afskaffelsen af fradraget vil betyde en generel nedgang i aktiviteten efter nytår – hvor eventuelle nyansatte hurtigt vil blive overflødige.

”Vores håndværkerkunder vil naturligvis gerne sige ja til så mange projekter som de kan, men samtidig er de meget tilbageholdende med at ansætte nye medarbejdere, fordi de ikke ved, hvad der venter dem i 2015, når boligjobordningen er blevet udfaset. Derfor anbefaler vi danskerne at gå i gang så hurtigt som muligt – så vi ikke risikerer at håndværkerne må sige nej tak til kunder, fordi de ikke kan nå det inden fradraget udløber, ” siger adm. direktør hos Danske Byggecentre, Palle Thomsen

5000 jobs kan forsvinde sammen med håndværkerfradraget
Generelt er branchen bekymret over, at Regeringen og oppositionen valgte at ofre boligjobordningen i forbindelse med forårets vækstaftale. Tal fra Dansk Byggeri antyder, at fradraget har skabt 5000 jobs i byggeriet, som nu står til at forsvinde fra en branche, der stadig ikke har fået fodfæste efter krisen. Udover at skabe arbejdspladser, har fradraget også bidraget til at åbne for markedet for energieffektive løsninger til privatboliger. Tiltag, der er nødvendige, hvis den danske boligmasse skal leve op til politikernes krav om energieffektivitet i samfundet.

”Det er jo smadderærgerligt, at Folketinget har valgt at afskaffe håndværkerfradraget, fordi det har givet en kærkommen meraktivitet i en tid, hvor det ellers er småt med projekter i byggebranchen. Vi kan i hvert fald tydeligt mærke, at der er mange projekter, som er blevet lavet – eller fremskudt – fordi folk kunne få det her fradrag. Særligt energieffektiviseringer er blevet meget mere udbredte. Vi frygter at danskerne blive mere tilbageholdende med at foretage den slags investeringer i fremtiden. Så vi håber, at kampagnen kan medvirke til at overbevise politikerne om at genoverveje håndværkerfradraget, ” siger adm. direktør hos Danske Byggecentre Palle Thomsen

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.094